Dit beslist Nationale Veiligheidsraad: We mogen wellicht weer met meer mensen naar de winkel, de sociale bubbel blijft klein Politiek
Politiek

Dit beslist Nationale Veiligheidsraad: We mogen wellicht weer met meer mensen naar de winkel, de sociale bubbel blijft klein

Dit beslist Nationale Veiligheidsraad: We mogen wellicht weer met meer mensen naar de winkel, de sociale bubbel blijft klein

De Nationale Veiligheidsraad komt donderdag opnieuw bij elkaar. Vraag is wat er zal beslist worden nu het aantal coronabesmettingen opnieuw daalt.

Heel veel versoepelingen hoeven er niet verwacht te worden. Enerzijds omdat het nog te vroeg is en anderzijds omdat de scholen op 1 september al allemaal openen. Daardoor is er weinig ruimte voor andere versoepelingen.

Zo zal de vaste bubbel van vijf wellicht niet vergroot worden. Viroloog Marc Van Ranst liet op Twitter al weten dat het daarvoor "te vroeg" is. Wat kan er dan wel? Wellicht zullen we opnieuw met meer naar de winkel mogen. Vanuit de sector komt er zeer veel kritiek op de maatregel dat slechts één iemand de winkel binnen mag. De meeste winkels zagen hun omzet flink dalen en de solden waren een ramp.

Er zijn meerdere mogelijkheden: of er wordt beslist dat we voortaan met twee de winkel binnen mogen of met alle mensen van onze bubbel. Dat moet dus nog beslist worden.

Evenementen

Daarnaast slaakt ook de evenementensector al een tijdje een noodkreet. Mogelijk verdwijnt de vaste regel van 100 bezoekers binnen en 200 bezoekers buiten en wordt er gekeken naar de accomodatie.

100 mensen in het Sportpaleis is iets heel anders dan 100 mensen in een klein cultureel centrum. Daar zit dus nog wel wat marge op. De burgemeesters zouden bijvoorbeeld afzonderlijk kunnen bekijken welke evenementen in veilige omstandigheden kunnen doorgaan en met hoeveel toeschouwers dit dan kan.

Populair

Laatste nieuws