Action neemt product meteen uit de handel en waarschuwt: “Kan gezondheid serieus schaden” Royalty
Royalty

Action neemt product meteen uit de handel en waarschuwt: “Kan gezondheid serieus schaden”

Action neemt product meteen uit de handel en waarschuwt: “Kan gezondheid serieus schaden”

Winkelketen en het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) hebben in onderling overleg beslist om een van hun producten (nylon bakspatel ‘SPATULA’ van het merk Redstone) uit de rekken te nemen. Probleemstelling: migratie van primaire aromatische aminen.

Bij een controle van het FAVV werd een overschrijding van de wettelijke limieten voor de migratie van primaire aromatische amines vastgesteld. Bij gebruik van deze bakspatel kunnen mogelijk stoffen in de voeding terechtkomen, hetgeen op lange termijn een gezondheidsrisico kan inhouden voor de consument.

Action en Koopman International / AM/63 hebben daarom, in overleg met het FAVV, besloten dit product uit de handel te nemen en terug te roepen bij de consument: Nylon bakspatel ‘SPATULA’ (33cm) van het merk Redstone. Artikelnummer: 2575584. Batchnummer: 364105 (zie etiket op de achterzijde van het product). Verkoopperiode liep van 29-03-2021 tot 27-08-2021.

Risico voor de consument

De overschrijding van de wettelijke limiet voor de migratie van primaire aromatische amines vanuit de spatel naar de voeding werd vastgesteld door het FAVV. Het gebruik van deze spatel kan mogelijk een risico inhouden voor de consument.

Klanten die dit product hebben gekocht worden verzocht dit product niet meer te gebruiken en te retourneren in de winkel. Retourneren kan zonder bon en het aankoopbedrag wordt vanzelfsprekend terugbetaald.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws