Erika Vlieghe en Marc Van Ranst onder vuur genomen: "Ik stel vast dat ze dat niet doen" Royalty
Royalty

Erika Vlieghe en Marc Van Ranst onder vuur genomen: "Ik stel vast dat ze dat niet doen"

Erika Vlieghe en Marc Van Ranst onder vuur genomen: "Ik stel vast dat ze dat niet doen"

Marc Van Ranst, Erika Vlieghe en Steven Van Gucht zien we de laatste tien maanden bijna iedere dag op televisie. In de nieuwsstudio’s geven ze toelichting bij de coronacrisis, en zij zitten vrijwel altijd op één lijn.

Hans-Willem Snoeck, professor immunologie en microbiologie staat dikwijls lijnrecht tegenover de beslissingen die in ons land gemaakt worden, én dus ook tegenover zijn collega’s Van Ranst en co. “Ik zit in een gemakkelijke positie: ik spreek van buiten uit”, beseft Snoeck in Gazet van Antwerpen. “Die mensen zitten er zo dicht bij dat ze de regering niet altijd durven tegen te spreken. Ik kan enkel vaststellen dat ze niet altijd zeggen waar het op staat."

In het begin hield Snoeck zich nog op de achtergrond, maar sinds mei al pleit hij ervoor om veel meer te testen en niet te snel te versoepelen. “En ik kreeg gelijk”, aldus Snoeck. “Als de testcapaciteit op punt had gestaan, hadden we die kennis kunnen gebruiken voor de vaccinatiecapaciteit”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws