Goed nieuws voor iedereen die een dagje naar het strand wil aan de kust Royalty
Royalty

Goed nieuws voor iedereen die een dagje naar het strand wil aan de kust

Goed nieuws voor iedereen die een dagje naar het strand wil aan de kust

Voor de meeste stranden zal je in de zomer niet moeten reserveren aan de Belgische kust. Dit is enkel het geval in Oostende en misschien in Bredene. Dat meldt VRT NWS.

Elke badplaats zal zelf de veiligheid op het strand organiseren. Er komt dus geen algemeen beleid. Zo zullen ze in Nieuwpoort stewards op het strand zetten, die bezoekers motiveren om afstand te houden. Het strand wordt er ingedeeld in vijf zones met elk een eigen kleur.

Marc Vanden Bussche (Lijst Burgemeester), de burgemeester van Knokke, zet volop in op een online app. "Wij hebben gelukkig een lang en een breed strand", legt hij uit. "We kunnen de maatregelen perfect naleven als de mensen hun gezond verstand gebruiken. Als het straks te druk wordt, dan werken we met kleur­codes in apps op smartphones. Als een strandzone bijvoorbeeld voor een derde vol zit, krijg je een groene kleurcode op je scherm te zien. Geel is voor een strand dat voor twee derden vol zit en rood is voor een vol strand."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws