"In België lopen honderden geradicaliseerde gevangenen vrij rond" Royalty
Royalty

"In België lopen honderden geradicaliseerde gevangenen vrij rond"

"In België lopen honderden geradicaliseerde gevangenen vrij rond"

Vandaag is het 5 jaar geleden dat islamitische terroristen toesloegen in metrostation Maalbeek en Brussels Airport. 32 mensen kwamen toen om het leven en een veelvoud daarvan raakte gewond. Het Vlaams Belang meent dat de politiek geen lessen heeft getrokken uit deze aanslagen.

Het Vlaams Belang betreurt het feit dat de politiek naar eigen zeggen geen lessen heeft getrokken uit wat er 5 jaar geleden gebeurde. Het gevaar is volgens de partij ook nog niet gaan liggen. “Het afgelopen jaar sloegen islamistische terroristen niet minder dan acht keer toe in Europa. Maar in België doet men alsof er niets aan de hand is”, aldus de Brusselse Vlaams Belang-voorzitter en senator Bob De Brabandere.

"45 procent van de extremisten die vrij komen, zijn nog bereid tot geweld"

“Van de acht aanslagen in 2020 werden er vijf gepleegd door daders die al bekend stonden voor radicalisme, en in vier gevallen zat de dader eerder al achter de tralies voor terrorisme of ander geweld. Dan zou men toch tot de conclusie moeten komen dat men in het belang van onze veiligheid deze mensen beter achter de tralies zou houden? Niets is minder waar: in België zijn er 398 mensen op vrije voeten die de voorbije vijf jaar als geradicaliseerde gevangenen geklasseerd stonden. En in haar jaarverslag van 2019 gaf de Staatsveiligheid toe dat 45 procent van alle extremisten die in 2020 vrij zouden komen, nog radicaal was of bereid tot geweld.”

Ortwin Depoortere, commissievoorzitter Binnenlandse Zaken, treedt De Brabandere bij: “Met zoveel laksheid speelt men met mensenlevens. Het is onbegrijpelijk dat er nog geen werk wordt gemaakt van de strijd tegen moslimextremisme."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws