Mensen delen massaal gelekte naaktfoto's van bv's: "Zij zijn niet in fout, jullie zijn dat!" Royalty
Royalty

Mensen delen massaal gelekte naaktfoto's van bv's: "Zij zijn niet in fout, jullie zijn dat!"

Mensen delen massaal gelekte naaktfoto's van bv's: "Zij zijn niet in fout, jullie zijn dat!"

Er is de voorbije dagen heel wat te doen geweest rond gelekte naaktfoto's- en video's van enkele mannelijke bekende Vlamingen. Die worden gretig gedeeld op de sociale media. Heidi De Pauw, CEO van Child Focus, haalt zwaar uit.

"Foutgelopen sexting heeft rampzalige gevolgen voor de maker van de beelden", zegt Heidi De Pauw bij Studio Brussel. "De verspreider van intieme foto's schendt een vertrouwensrelatie, en dat heeft impact op zowel de maker én de omgeving van die persoon. Het zorgt voor schaamte en heeft een zware psychologische impact."

"Zeggen dat het de schuld is van de bv's in kwestie gaat aan het probleem voorbij. Het ligt niet aan de maker van de beelden, maar aan degene die beslist ze te verspreiden. Zeggen dat het slachtoffer het zelf heeft uitgelokt is zoals zeggen tegen een meisje met een kort rokje dat dàt de reden is waarom ze verkracht werd."

De Pauw schreef er een open brief over. "Mijn open brief is gericht aan degenen die de beelden ontvangen en doorsturen. Om wie het ook gaat: doe er niet aan mee en wijs de verstuurder erop dat zoiets niet kan. Blijf niet aan de zijlijn staan."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws