Wéér duurder: dit moet jij volgend jaar betalen voor het Belgische koningshuis Royalty
Royalty

Wéér duurder: dit moet jij volgend jaar betalen voor het Belgische koningshuis

Wéér duurder: dit moet jij volgend jaar betalen voor het Belgische koningshuis

Volgend jaar zal de monarchie opnieuw duurder worden. Dat blijkt uit het wetsontwerp voor het aanstaande begrotingsjaar.

Volgend jaar zal de belastingbetaler 40.905.000 euro moeten betalen voor het Belgische koningshuis. Dat is weer een pak meer dan dit jaar, want dat bedrag neemt opnieuw toe met 180.000 euro. Dat meldt Het laatste Nieuws. Ondanks dat er op bepaalde aspecten toch bespaard zal worden, blijven de kosten stijgen.

Er is wel een logische verklaring voor deze stijging. Door de inflatie en de indexering zullen het werkingsbudget van koning Filip en de dotaties van de familieleden omhoog gaan. Toch probeert men ook te besparen op onder meer de beveiliging van de familie.

40 miljoen euro per jaar lijkt een aanzienlijk bedrag, maar uiteindelijk komt dat neer op slechts 3,50 euro per Belg. In vergelijking met andere monarchieën valt dat nog zeer goed mee. Zo betalen ze bijvoorbeeld in Monaco meer dan 1.200 euro per inwoner per jaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws