Ziekenhuizen luiden de alarmbel: “Vanavond liggen er mensen op de gang” Royalty
Royalty

Ziekenhuizen luiden de alarmbel: “Vanavond liggen er mensen op de gang”

Ziekenhuizen luiden de alarmbel: “Vanavond liggen er mensen op de gang”

Er liggen nu 5.554 mensen met corona in de Belgische ziekenhuizen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de piek van in april morgen overschreden. Toen lagen er 5.715 besmette mensen in het ziekenhuis.

Ziekenhuizen komen dus onder zware druk te staan en de artsen moeten moeilijke keuzes maken, want het tekort aan bedden is nakende. “Tegen vanavond zullen er waarschijnlijk mensen op de gang liggen. Dat weten we nu al”, zegt Saskia Liessens, zorgmanager in de Europa Ziekenhuizen, in ‘VTM Nieuws’. “In afwachting van patiënten die we kunnen overbrengen of jammer genoeg in afwachting van een overlijden van een andere patiënt waardoor er een bed vrijkomt."

Dr. Peter Fontaine, algemeen directeur van de Europa Ziekenhuizen, is duidelijk: “Het is too little, too late, denk ik." Of alles dicht moet, laat hij aan anderen over. “Ik ga me daar niet over uitspreken. Ik ben geen viroloog, ik ben geen epidemioloog. De vaststelling is alleen dat men in de vorige golf veel sneller ingegrepen heeft en dat men dat vandaag niet op dezelfde manier doet en daar zien wij het gevolg van in het ziekenhuis."

Probleem

“We houden altijd één bed vrij, maar de situatie kan zich voordoen dat er inderdaad twee patiënten zijn die nood hebben aan intensieve zorg en dan zal er mogelijk wel een probleem rijzen”, laat Fontaine weten. “Dan moeten we kiezen. Het is aan de artsen om te zien waar de medische prioriteiten liggen op dat moment”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws