Ziekenhuizen zetten alle zeilen bij: “Personeel krijgt extra opleidingen, gepensioneerden vragen we terug te keren” Royalty
Royalty

Ziekenhuizen zetten alle zeilen bij: “Personeel krijgt extra opleidingen, gepensioneerden vragen we terug te keren”

Ziekenhuizen zetten alle zeilen bij: “Personeel krijgt extra opleidingen, gepensioneerden vragen we terug te keren”

Ons land heeft de kaap van de duizend coronapatiënten bereikt. Het dagelijkse aantal opnames in ziekenhuizen neemt nog steeds toe, en stijgt nog steeds snel.

Toch zetten de ziekenhuizen alles in teken van de coronacrisis. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block kondigde afgelopen weekend aan dat niet-dringende consultaties, onderzoeken en medische ingrepen geschrapt worden. Het personeel dat nu vrijkomt, krijgt een opleiding om de juiste zorg te kunnen toedienen aan coronapatiënten.

Het Jessaziekenhuis in Hasselt gaat nog een stapje verder. “Verpleegkundigen die de voorbije jaren met pensioen zijn gegaan, proberen we te enthousiasmeren om terug te keren indien nodig”, zegt woordvoerster Lieve Ketelslegers in De Standaard. “We houden rekening met scenario’s waarbij 10 tot 20 procent van de artsen en verpleegkundigen uitvalt. Dan is alle hulp welkom”, aldus Ketelsegers.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws