Boonen over Van der Poel en Van Aert: "Hij is geen crosser meer" Sport
Sport

Boonen over Van der Poel en Van Aert: "Hij is geen crosser meer"

Boonen over Van der Poel en Van Aert: "Hij is geen crosser meer"

Ook Tom Boonen komt superlatieven tekort om Mathieu van der Poel te beschrijven. De Nederlander van Corendon-Circus won gisteren Dwars door Vlaanderen.

“Mathieu van der Poel heeft zijn eerste WorldTour-koers gewonnen. Dat is snel en als we nog nooit van Mathieu hadden gehoord, hadden we dit zeker indrukwekkend gevonden. Maar natuurlijk heeft iedereen dit wel verwacht. Ik ook. We zeggen niet: ‘Van der Poel, wie is dat?’ Iedereen zat te wachten op zijn eerste grote zege. Hier is ze dan. Nu nog Wout van Aert die wint", aldus Boonen.

“Mathieu heeft gekozen om Dwars door Vlaanderen te rijden. Dat was niet het eerste plan. De reden is simpel. Hij heeft dit jaar veel minder wedstrijden op de weg gereden dan Van Aert. Wout heeft al een heel wegprogramma achter de rug. Eigenlijk is hij al een wielrenner op de weg. Iedereen praat altijd over de crossers die het zo goed doen. Zijn ze nog crossers? Wout zeker niet.”

Topper

“Van der Poel is geen topper in wording, hij is het al. Hij moet bij niemand nog indruk maken. Hij kan een koers winnen op de weg. Hij kan een tijdrit winnen en een mountainbikerace. Hij heeft wereldtitels veroverd in de jeugdcategorieën. Hij heeft alles al bewezen. Rest hem nu nog enkel om dit ook bij de grote jongens te doen.”

Populair

Laatste nieuws