HET WEER - Intens onweer, wel hoge temperaturen Weer
Weer

HET WEER - Intens onweer, wel hoge temperaturen

HET WEER - Intens onweer, wel hoge temperaturen

Vandaag start de dag overwegend zonnig in de meeste regio's, met ontwikkeling van stapelwolken en een beperkte kans op buien. In de loop van de avond neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en kunnen er enkele buien vallen, vooral ten zuiden van Samber en Maas. De temperaturen variëren van 14 graden in de Ardennen tot 19 graden in de Kempen, met een matige zuidenwind die tegen de avond afzwakt.

Vanavond en vannacht breidt de zware bewolking zich uit over het land, met lokaal wat regen of een bui, voornamelijk in het zuiden en oosten. De temperaturen dalen naar 7 tot 11 graden.

Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien die mogelijk onweer kunnen brengen, hoewel sommige gebieden droog blijven. De maxima schommelen tussen 18 en 22 graden, met een zwakke tot matige zuidoostelijke wind.

De weersituatie verslechtert op woensdag met de ontwikkeling van intense onweersbuien in de namiddag en avond, vooral vanaf Frankrijk. De temperaturen bereiken tot 23 graden in de Kempen.

Donderdag en vrijdag blijven regenachtig met veel bewolking en buien die over het land trekken. De temperaturen variëren van 12 tot 18 graden. De wind draait van zuidwest naar noordwest en blijft matig.

Het weekend begint nog bewolkt op zaterdag, maar klaart op vanuit het zuidwesten. Zondag belooft een mix van zon en wolken, met later kans op een actieve storing uit het westen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws