Duizenden bestuurders beboet voor dit rijgedrag: "Het is irritant én gevaarlijk" Binnenland
Binnenland

Duizenden bestuurders beboet voor dit rijgedrag: "Het is irritant én gevaarlijk"

Duizenden bestuurders beboet voor dit rijgedrag: "Het is irritant én gevaarlijk"

In België worden jaarlijks gemiddeld 2.000 automobilisten beboet voor hardnekkig middenvakrijden op de snelweg, een overtreding die niet alleen irritatie opwekt maar ook als gevaarlijk wordt beschouwd. Dit blijkt uit gegevens die zijn vrijgegeven in de nieuwe podcast 'Mens erger je niet' van het Radio2 programma 'WinWin'. In de eerste vier maanden van 2023 ontvingen al 967 bestuurders een boete voor deze overtreding.

"Middenvakrijden verplicht me tot gevaarlijke manoeuvres. Het is irritant en gevaarlijk", deelt Chaima Saysay, nieuwslezeres bij Radio2 en mede-host van de podcast. Haar co-host, Xavier Taveirne, voegt toe: "We zoeken naar verklaringen en oplossingen, en gelukkig controleert en beboet de politie actief."

Volgens An Berger, woordvoerder van de Federale Politie, is het controleren op deze overtreding complex: "Je moet een auto langdurig kunnen observeren, maar we zijn vastberaden om dit gedrag aan te pakken. Middenvakrijden belemmert de doorstroming van het verkeer en maakt het gedrag van bestuurders onvoorspelbaar."

De boetes voor middenvakrijden variëren tussen 116 en 160 euro, een maatregel om de verkeersveiligheid te verhogen en de doorstroming te verbeteren.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws