Mathieu Van der Poel openhartig: “Daar heb ik het erg lastig mee gehad, ja” Sport
Sport

Mathieu Van der Poel openhartig: “Daar heb ik het erg lastig mee gehad, ja”

Mathieu Van der Poel openhartig: “Daar heb ik het erg lastig mee gehad, ja”

Na enkele moeilijke eerste wedstrijden was het duidelijk dat Mathieu Van der Poel niet meteen zijn goeie ritme te pakken had. De Nederlander piekte echter naar de belangrijkste wedstrijd van het jaar en mocht de Ronde van Vlaanderen op zijn naam schrijven.

Voor volgend jaar staat er nu al een zwaar programma te wachten op MvdP. Hij droomt nog steeds van een gouden medaille op de Olympische Spelen in Tokio, maar heeft zijn zinnen ook gezet op een etappe in de Ronde van Frankrijk, en eventueel de groene trui.

“Niemand die het weet”, zegt Van der Poel in Het Laatste Nieuws. “We hadden een heel strakke planning voor 2020. Ik zou dit jaar alles zetten op de Spelen van Tokio en volgend jaar vol voor de Tour gaan. Dat was onmogelijk en daar heb ik heb erg lastig mee gehad. Dat valt nu allemaal samen in 2021. Inmiddels heb ik ook al meer dan een jaar geen mountainbikewedstrijd meer gereden. Dat gaat ook wel door mijn hoofd."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws