Wout Van Aert spreekt straffe taal: “Ze moesten eens weten” Sport
Sport

Wout Van Aert spreekt straffe taal: “Ze moesten eens weten”

Wout Van Aert spreekt straffe taal: “Ze moesten eens weten”

Wout Van Aert (25) heeft er een deugddoende stage in Girona opzitten. De Belgische kampioen tijdrijden acht zijn kansen op het BK veldrijden in Antwerpen morgen wel klein.

"Altijd speciaal, zo’n BK. Ik heb er enorm veel zin in”, is Van Aert enthousiast. “Al drie keer heb ik de smaak van zo’n driekleur bij de profs mogen proeven. En ja, ik hoop ook nu mijn rol te kunnen spelen. Maar het is niet realistisch om me als favoriet te bestempelen."

Wout heeft zo ook zijn eigen visie op het plannetje van Pauwels Sauzen-Bingoal. Iserbyt als exclusieve kopman en Sweeck en Vanthouernhout die zich daar naar schikken? “Ik geloof het nooit. Maar ik denk niet dat er zich een probleem zal stellen. Het koersverloop zal heel snel duidelijk maken wie de beste is van de drie."

Schuitje

Iserbyt plaatste afgelopen week vraagtekens bij de blessure van Toon Aerts. “Altijd gevaarlijk, zulke uitspraken, als je er niet precies hoogte van krijgt. De vaststelling is wel dat Toon de pijn verbeet en gewoon heeft kunnen doortrainen. Dat hij en ik in hetzelfde schuitje zaten, hoorde ik. Ze moesten eens weten uit welk schuitje ik kom”, lacht hij.

“Neen, dan schat ik Aerts toch wel een stuk hoger in”, geeft hij eerlijk toe. “Grote motor, een troef op dat parcours. In superconditie. En vooral: frisser dan pakweg Iserbyt, die in de eindejaars­periode in elke veld­rit tot het uiterste is moeten gaan. Toon is voor mij dé grote titelfavoriet."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws