Carrièreswitch voor Apollonia Sterckx? 'Thuis'-actrice overweegt opmerkelijke studiekeuze

230728apolloniasterckxthuisvrt1
De set van ‘Thuis’ is als een tweede thuis voor Apollonia Sterckx. Als 3-jarig meisje kroop de actrice al in de huid van Britt, de dochter van Eddy en Nancy. Maar de kans is groot dat ze binnenkort een heel andere weg inslaat.
Eind augustus is Apollonia Sterckx 17 jaar jong geworden. De ‘Thuis’-actrice is afgelopen vrijdag begonnen aan haar laatste jaar economie-moderne talen in het Sint-Pieterscollege in Leuven. Binnenkort staat Apollonia dus voor belangrijke keuze: wat na de middelbare school?
Waar haar personage Britt in ‘Thuis’ graag dokter wil worden, gaat Apollonia een andere richting uit. Haar acteerambities wil ze duidelijk verder ontdekken, maar het is even goed mogelijk dat ze zich aan iets totaal anders waagt. “Ik twijfel nog tussen een opleiding toneel en drama aan het RITCS (Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound, red.) in Brussel of het Lemmensinstituut in Leuven (Luca School of Arts, red.) en een opleiding Rechten aan de universiteit”, onthult de actrice in Nina.

Combinatie

“Ik ben vooral benieuwd naar het studentenleven: het liefst zou ik op kot gaan in Antwerpen of Brussel”, klinkt het nog. Gelukkig heeft Apollonia nog een jaar de tijd om deze moeilijke knoop door te hakken. Maar één ding lijkt zeker: de actrice wil haar studies blijven combineren met haar rol in ‘Thuis’.