Comfort neemt gewaagde beslissing als mol: "Ik heb bewust gekozen dit te doen"

230508demolplay4
Staande ovatie voor Comfort! De Kameroense trad gisterenavond uit haar schaduw als mol. Bij heel wat kijkers en medekandidaten wist ze onder de radar te blijven. Maar dat was niet altijd een gemakkelijke opdracht.
Commy heeft geen seconde getwijfeld toen ze haar vroegen om de mol te worden. “En dat zoveel mensen niet wisten dat ik het was, interpreteer ik als een teken dat ik mijn job goed deed”, besluit ze in Het Laatste Nieuws. “Waarin mijn succes schuilde? Dat ik uiterst competitief ben. Ik had weliswaar een ander doel in het spel, maar dat wilde ik wel zo goed mogelijk laten slagen. Al mag je daar natuurlijk niet té opvallend mee bezig zijn. Het is de bedoeling dat je onder de radar blijft”, legt de saboteur uit.
Al had ze daar niet altijd even veel geluk in. Lancelot en Toos keken al heel vroeg in het spel haar richting uit. En op dat moment moest Commy snel schakelen. “Ik heb snel beslist om me daar niet veel van aan te trekken”, aldus de mol. “Had ik dat wél gedaan, dan kon ik niet met volle overtuiging mollen.” Een bewuste keuze, waar ze duidelijk in geslaagd is.

Typetje spelen

“Ik kijk met een heel dankbaar gevoel terug”, besluit Comfort. “Zelfs als mol ben ik steeds mezelf gebleven. Drie weken lang een typetje spelen: ik kan dat niet. En ik wilde dat ook niet”, bedenkt ze zich. ”Dit was zo'n fijne groep, en ik had iedereen oprecht graag. We hebben een unieke band gekregen, en ik ben héél blij dat ik vanaf nu tenminste mag zeggen dat ik de mol ben”, glundert Commy.