Drama achter de schermen bij 'Thuis': "Ernstig ziek"

230918frankthuisvrt
'Thuis' bestaat inmiddels al 28 jaar. En al sinds het prille begin wordt de Dreef in Ternat gebruikt als decor voor de populaire VRT 1-soap. Maar helaas is er nu bijzonder slecht nieuws uitgelekt over de Dreef in Ternat.
De vierhonderd meter lange beukendreef in Ternat doet al jarenlang dienst als decor voor de soap 'Thuis'. Daarnaast is de Dreef een beschermd cultuurhistorisch landschap. Maar helaas blijken verschillende bomen nu ernstig ziek te zijn. Daardoor braken er ook heel wat grote takken af.
Daarom heeft de gemeente nu beslist om een expert aan te stellen en een onderzoek te laten uitvoeren. "Zo weten we welke ingrepen we moeten uitvoeren om de dreef weer in perfecte gezondheid te brengen", vertelt schepen van Milieu Geert De Feyter bij RINGtv. "Momenteel is er namelijk gevaar dat de takken op passerende voorbijgangers kunnen vallen", aldus De Feyter.  

Herstel

"De studie om de minder goede staat van de bomen in kaart te brengen, wordt uitgevoerd door Terra Nostra, een gespecialiseerd studie- en adviesbureau voor boom- en bodembeheer”, vervolgt De Feyter. De gemeente zal daarvoor ook samenwerken erfgoedstichting Vlaams-Brabant. "We zijn blij dat we het lokaal bestuur Ternat kunnen bijstaan bij het herstel van deze prachtige dreef", aldus Tom Dehaene, voorzitter van de erfgoedstichting. "Zo hopen we het probleem te kunnen oplossen", besluit schepen De Feyter.