Gert Verhulst krijgt serieuze waarschuwing van VRT: "Kwade telefoon gekregen"

230505gertverhulstplay4
Gert Verhulst is intussen één van de vaste waarden bij Play4. Tegenwoordig kan je hem voornamelijk op het scherm bewonderen in ‘De Verhulstjes’ of ‘De Tafel van Vier’. Maar we leerden hem vooral kennen als het baasje van Samson op Ketnet. Nu doet de Studio 100-baas een wel heel opmerkelijke onthulling over zijn tijd bij de openbare omroep.
In 2022 nam Gert Verhulst na 32 jaar definitief afscheid van zijn trouwe viervoeter Samson. Intussen heeft zijn dochter, Marie Verhulst, de rol van Samsons baasje overgenomen. De Studio 100-baas blikt voornamelijk positief terug op zijn tijd bij Ketnet. Maar hij heeft niet uitsluitend positieve ervaringen gehad. In de podcast ‘Achter De Schermen’ vertelt hij een wel heel opmerkelijk verhaal over zijn beginperiode.
Vroeger was het de gewoonte dat kinderen tekeningen opstuurden naar Samson en Gert, maar af en toe lanceerden ze ook een prijsvraag. “Dan gaven wij gewoon het nummer van den bureau. Maar dat mag je niet doen, hé”, onthult Gert in de podcast. “Als je toen op tv een telefoonnummer gaf, dan moest dat gecontroleerd geworden via een centrale. Dus eigenlijk legden wij heel de VRT plat. Die konden niet meer bellen op woensdagmiddag”, zegt hij schuldig.

Op het matje geroepen

Maar dat is bij de bazen in het verkeerde keelgat geschoten: Gert werd meteen op het matje geroepen. “Dan kregen we een boze telefoon van de directie: 'Gelieve dat niet meer te doen, dat gaat toch niet?' Heel de centrale was ontploft”, lacht de presentator. "Wij waren zo wat cowboys, hé. Je kon alles toen. Op de VRT was niemand bezig met wat iemand anders aan het doen was. Dat was echt cowboyland, dat was fantastisch", blikt Gert nostalgisch terug.