Grote tegenvaller voor Gustaph na spetterende Songfestivalfinale

230515gustaphphotonews
Wat een spetterende performance wist ‘onze’ Gustaph afgelopen zaterdag neer te zetten tijdens de grote finale van het Eurovisiesongfestival. Goed voor een prachtige zevende plaats. Hoedje af dus! Maar helaas zaten er een pak minder fans dan verwacht naar zijn optreden te kijken.
Het is hem gelukt! Gustaph wist in de finale van het Songfestival in Liverpool een plekje in de felbegeerde top tien te verzilveren. Meer nog, we werden zevende, het op één na beste resultaat voor een Vlaamse inzending. Enkel Tom Dice stond een plaatsje hoger. België mag dus terecht trots zijn op de ‘Because of You’-zanger.
Al zaten er een pak minder kijkers dan normaal aan de beeldbuis gekluisterd om Gustaph afgelopen zaterdag aan het werk te zien. Amper 1,3 miljoen Vlamingen keken zaterdag naar Europa’s grootste muziekwedstrijd, 1.300.106 om precies te zijn. Tijdens Gustaphs optreden supporterden wel zo’n 1,5 miljoen fans mee voor hun scherm, het piekmoment van de avond. Toch zijn dat zo’n 200.000 kijkers minder dan voor Hooverphonic in 2021. Dat weet Het Laatste Nieuws.

Geen records

Als het een troost mag zijn, afgelopen weekend leek geen enkel programma te scoren. De slotaflevering van ’De Mol’ lokte nog 837.000 kijkers naar het scherm, maar ‘The Masked Singer’ in Concert’ moest het met een magere 266.000 kijkers doen. Records of niet, het Songfestival bleef wel het best bekeken programma van het weekend.