Koen Crucke na 33 jaar aan de kant gezet bij 'Samson en Marie': acteur haalt stevig uit naar Gert Verhulst

230602gertverhulstkoencruckephotonews
Het einde van een tijdperk is aangebroken. Na maar liefst 33 jaar worden Koen Crucke en Walter Baele aan de kant gezet bij ‘Samson en Marie’. En dat gebeurde niet op eigen vraag, integendeel. Die beslissing van grote baas, maar tegelijk ook goede vriend Gert Verhulst is bij Koen niet in goede aarde gevallen.
Studio 100 heeft zojuist een wel heel drastische beslissing genomen. Koen Crucke en Walter Baele moesten noodgewongen afscheid nemen van Samson. De twee acteurs zullen niet meer te zien zijn in de kerstshows. Hun personages Alberto en Van Leemhuyzen worden vervangen door twee nieuwe gezichten en dat nieuws kwam erg hard binnen. “Het doet me wel iets, ja. Ik heb er al maanden van afgezien”, geeft Koen toe in HLN Showbits.
De acteur is allesbehalve te spreken over hoe alles gelopen is. "Ik vind het vooral jammer en heel vreemd dat er zo weinig gecommuniceerd is. Na 33 jaar vind ik de manier waarop we moesten stoppen spijtig”, bijt Koen van zich af. Zijn ontslag werd hem namelijk telefonisch meegedeeld. “Dat is een beetje triestig en zuur. Ik heb de rol van Alberto altijd met veel plezier gespeeld. Ik had zelf nog heel veel zin om door te gaan", klinkt het.

Verontwaardigd

Niet alleen Koen, maar ook de trouwe fans zullen Alberto missen. “Hij was onlosmakelijk verbonden met Samson, maar blijkbaar vinden de bazen dat niet", haalt de acteur zijn schouders op. "Er werd ons gezegd dat ze nieuwe personages wilden lanceren, wat normaal is. Maar nu moet ik plots vernemen dat Walter De Donder (de burgemeester, red.) toch nog mag meedoen”, onthult Koen. En dat is duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. “Walter Baele en ik zijn er dus doodeenvoudig uitgebonjourd, we zijn met een kluitje in het riet gestuurd", aldus het ‘Samson en Marie’-gezicht.