Lut Hannes verdwijnt na 25 jaar uit 'Thuis': dit is de échte reden van haar vertrek TV en Radio
TV en Radio

Lut Hannes verdwijnt na 25 jaar uit 'Thuis': dit is de échte reden van haar vertrek

Lut Hannes verdwijnt na 25 jaar uit 'Thuis': dit is de échte reden van haar vertrek

Het einde van een tijdperk is aangebroken: na 25 jaar verdween Lut Hannes (69), die de rol van Angèle Backx vertolkte, vrijdagavond definitief uit ‘Thuis’. De actrice is op eigen vraag vertrokken. Maar waarom moest het plots zo snel gaan?

Angèle was de voorbije 25 jaar een personage dat kwam en weer ging, maar deze keer is haar exit definitief. Na haar breuk met Eddy (Daan Hugaert) koos de zus van Simonneke (Marleen Merckx) voor een nieuw leven als barista op een cruiseschip. “Ik denk niet dat de kijker had verwacht dat ik uit de serie zou stappen”, zegt Lut Hannes in Het Nieuwsblad. “Maar toen ik mijn beslissing meedeelde aan de makers, vroeg ik om het vooruit te laten gaan. Ik wou niet nog anderhalf jaar aftellen”, besluit ze.

De actrice maakte haar keuze toen ze als Angèle minder en minder in beeld kwam. “Het is te zeggen: ik was vaak te zien op de achtergrond in het café, terwijl andere gezichten belangrijker waren in het verhaal. Dat heeft elke acteur weleens voor”, legt Lut uit. “Maar zoals je weet, was ik een jaar uit de running door kanker (in 2019 keerde ze terug in de soap, red.). Dan begin je na te denken... Er zijn zoveel zinvolle dingen in het leven waarvoor ik amper tijd had. Ik ben bijna 70: wou ik nog jaren intensief acteren of een andere invulling geven aan mijn leven?”

Reizen

Lut smeet zich voor de volle 100% voor haar job bij ‘Thuis’. “Mede omdat Angèle voor mij niet zo makkelijk was om te spelen. Zij is echt het tegenovergestelde van Lut”, bedenkt ze zich. “Bij elke scène onderzocht ik waarom ze zus of zo reageerde.” Angèle zat intussen zo in haar hoofd dat de actrice maar weinig tijd meer restte voor andere dingen in het leven. “Mijn man is op pensioen en reist graag. Soms ging hij zelfs alleen, nu kan ik meegaan”, aldus Lut.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws