Na felle kritiek: Gilles De Coster springt in de bres voor Lancelot uit 'De Mol'

03052023gillesdecosterphotonews
Zondag vindt de langverwachte finale plaats van 'De Mol'. Nog voor de ontknoping moet Gilles De Coster nog wat kwijt over één van de kandidaten. Zo neemt de presentator het in een nieuw interview op voor Lancelot, die in het begin van het seizoen harde commentaar te slikken kreeg.
Over enkele dagen komen we eindelijk te weten wie de saboteur is in het elfde seizoen van 'De Mol'. Zou het Lancelot - de kandidaat die al bakken kritiek over zich heen kreeg - kunnen zijn? Volgens Gilles De Coster is het een jaarlijks weerkerend fenomeen dat iemand de volle laag krijgt. “Het frustrerende is: je wéét dat het tij zal keren”, vertelt de presentator in Humo.
“Ik had zwart op wit kunnen voorspellen dat Lancelot populair zou worden - hij is aan het uitgroeien tot de publiekslieveling - want hij is een toffe gast, punt”, zegt De Coster. Toch dachten veel kijkers daar in het begin anders over. Zo hadden ze al snel besloten dat hij een lul was en verkondigden ze dat ook op sociale media. “Mensen die zo hun gif over de wereld spuien, ik zal ze nooit begrijpen”, aldus Gilles. 

Sociale media verwijderd

Gelukkig kon Lancelot de kritiek wel een plaats geven. “Hij is een slimme gast die zich niet zomaar uit zijn lood laat slaan. Maar toch”, klinkt het. Volgens eindredacteur Wouter Verstichel is de commentaar echter serieus binnengekomen bij de kandidaat. “Hij stuurde me een filmpje waarin je hem Twitter van zijn telefoon ziet gooien: het hoefde niet meer”, verklapt hij. Gelukkig stelt Gilles dat de commentaren op hem nu wel positief zijn. “Hij is een dragende figuur geworden”, besluit hij.