Opnieuw grote fout ontdekt in 'Thuis': "In een soap kan blijkbaar alles"

230530mariekedillesthuisvrt1
Het zijn spannende tijden in ‘Thuis’. De laatste weken zitten de trouwe kijkers elke weekdag aan de beeldbuis gekluisterd. Maar tussen alle spanningen en intriges door hebben de fans toch nog tijd om op ‘details’ te letten.
Opnieuw hebben de aandachtige ‘Thuis’-kijkers enkele foutjes uit hun favoriete soap gehaald. Zo vierde Lowie Bomans (Mathias Vergels) gisteren zijn verjaardag in de reeks. Zeven jaar te vroeg mocht het personage 27 kaarsjes uitblazen. De toekomstige papa werd namelijk op 30 mei 2003, in aflevering 1436, geboren en zou dus 20 jaar moeten worden.
Maar toen Lowie in 2012 terugkeerde in de soap nadat zijn moeder, Leontien (Marijke Hofkens), om het leven kwam in Mexico, werd zonder verdere uitleg beweerd dat hij op 30 mei 1996 geboren is. En dat is niet het enige dat destijds opviel. Als kind verloor het personage namelijk zijn ene oog bij een ongeval. Eigenlijk zou Lowie dus met een glazen oog moeten rondlopen, iets wat in het verhaal gewoon werd geschrapt.

Verboden

In een soap kan natuurlijk alles. Maar naast de opmerkelijke tijdsprong in Lowies leven, is er nog een foutje in de reeks geslopen, namelijk bij de uitvaart van inspecteur Patje (Gunther Reniers). Zo zijn de collega’s na de emotionele dienst in de trappisten gevlogen. Op Facebook uitten heel wat kijkers kritiek omdat het voor agenten verboden is om tijdens de dienst en in uniform alcohol te drinken. Iets waartegen Tim, Dieter, Maité en co in ‘Thuis’ toch gezondigd hebben.