Pijnlijk voor Aster na overstap naar VTM! Presentator nu al vervangen bij VRT

230512asternzeyimanaphotonews
Gisteren kwam er verrassend nieuws uit tv-land. Aster Nzeyimana, één van de vaste gezichten van de VRT, maakt binnenkort de overstap naar VTM. Daar wordt hij zowel als voetbalcommentator als presentator van entertainmentshows ingezet. Maar bij de openbare omroep heeft hij het nu wel verkeken. Of zo lijkt het toch.
Nu Peter Van de Veire voor het Eurovisiesongfestival in Liverpool zit, heeft ook Kim Van Oncen een weekje vrijaf. Siska Schoeters viel deze week in voor haar collega’s en nam hun Radio2-ochtendshow ‘Goeiemorgen, Morgen!’ over. En dat deed ze niet alleen. De hele week had ze een special guest aan haar zijde.
Zo konden de luisteraars deze week wakker worden met de stemmen van Niels Destadsbader, Bart Peeters, Otto-Jan Ham en Bart Cannaerts. Vandaag zou Aster Nzeyimana, die samen met Siska ‘The greatest dancer’ presenteerde op VRT 1, die eer te beurt vallen, zoals eerder aangekondigd werd. Maar verrassend genoeg kregen we zijn stem deze morgen niet op Radio2 te horen.

Vervangen

Gisteren raakte namelijk bekend dat de presentator opstapt bij de VRT en naar de concurrentie, VTM, overstapt. De ochtend erna zagen ze hem blijkbaar liever niet komen bij Radio2. Daarom moest Aster amper een dag na zijn verrassende transfer al zijn plekje afstaan aan Maarten Vangramberen.
Dat is best opmerkelijk aangezien Aster de komende weken wel nog aan de slag blijft bij de openbare omroep. Zo zal hij het huidige seizoen van 'Extra Time' en de voetbalpodcast '90 Minutes' nog afmaken. Pas in de zomer zal hij voor het eerst op de commerciële zender te zien zijn als voetbalcommentator.