VRT NWS-anker Riadh Bahri neemt afscheid: "Einde van een tijdperk"

221219RIADHBAHRIVRT
Gisteren namen de VTM-kijkers in schoonheid afscheid van Dany Verstraeten. Maar ook de VRT wilde de nieuwslezer, die met pensioen gaat, stevig in de bloemetjes zetten. Die taak nam Riadh Bahri maar al te graag op zich.
“TADA! De jongste van de ‘Journaal’-ankerploeg mocht met cadeautjes van de VRT naar VTM om de nestor van ‘VTM NIEUWS’ uit te wuiven na een indrukwekkende carrière”, laat Riadh Bahri op Instagram weten. Aangezien het nieuwsanker jaren naar Dany opkeek, was dit voor hem een bijzonder moment. “Ik was dus bloednerveus, maar wat een lieve man”, lacht Riadh.
“Hij kreeg bloemen, wijn en een vinylplaat. Ik kreeg een knuffel en kussen van hem”, schrijft de journalist dolgelukkig. “Merci, Dany, om al die jaren zo goed te zijn in je vak en om van ‘VTM Nieuws’ te maken wat het vandaag is.” En zo kwam er helaas een “einde aan een tijdperk in de televisie-journalistiek.”

Martine Tanghe

“Of zoals die andere Grande Dame zou zeggen: dank dat u bij ons was, Dany Verstraeten”, sluit Riadh zijn boodschap af met de woorden van de recent overleden Martine Tanghe. Dany zal duidelijk niet alleen door Riadh gemist worden op het scherm. “Bedankt, Dany, voor al die jaren als nieuwanker”, “Wat zou die grande dame trots zijn” en “Mooi, we zullen hem missen”, klinken een paar van de ontelbare reacties van de VTM-kijkers.