Beleggingscoach Charlotte Van Brabander uit 'De Verraders' laat in haar portefeuille kijken: "Of ik al miljonair ben?" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Beleggingscoach Charlotte Van Brabander uit 'De Verraders' laat in haar portefeuille kijken: "Of ik al miljonair ben?"

Beleggingscoach Charlotte Van Brabander uit 'De Verraders' laat in haar portefeuille kijken: "Of ik al miljonair ben?"

Naast hr-consulente en pokerspeelster mag Charlotte Van Brabander ook beleggingscoach toevoegen aan haar indrukwekkende cv. Het ‘De Verraders’-gezicht maakt er een doel van om anderen “financieel slimmer” te maken. Maar hoe staat ze er zelf financieel voor? In Dag Allemaal klapt Charlotte uit haar portemonnee.

Een tv-carrière is voor Charlotte Van Brabander geen doel op zich, maar dat ze dankzij ‘De Verraders’ zo in de spotlights staat, is mooi meegenomen. “Ik wil mensen vooral financieel slimmer maken. Dat we niet met z'n allen ons geld parkeren bij de bank”, legt de pokerkampioene uit in Dag Allemaal. “Dat doe ik al op mijn platform Slim Sparen. Ik ben ook een tweede boek aan het schrijven, én heb al zenders aangesproken met programmavoorstellen rond financiële fraude”, onthult ze.

Een andere missie van de ‘verrader’ is het taboe rond geld doorbreken. “Vraag mensen op straat eens wat hun favoriete seksstandje is, je zal daar sneller een antwoord op krijgen dan op de vraag hoeveel geld er in hun portefeuille zit”, bedenkt Charlotte zich. Maar hoeveel geld zou er dan in de portefeuille van de pokerkampioene en beleggingsspecialist zelf zitten? Is ze intussen al miljonair? “Helaas nog niet”, knipoogt ze. “Maar ik werk hard, ik ben zelfs 'n beetje een workaholic. Met als doel: vóór mijn veertigste voldoende op mijn rekening hebben staan om me een leven lang geen zorgen over geld te hoeven maken”, klinkt het resoluut.

Miljonair

“Wat niet wil zeggen dat ik nadien niets meer zal doen. Ik wil gewoon niet meer hoeven na te denken over wat financieel kan en wat niet kan”, vervolgt Charlotte. “‘Shit, kom ik wel rond als ik ooit een rusthuis zal moeten betalen?’ Met die kwellende gedachte in mijn achterhoofd wil ik niet met pensioen gaan.”

Maar ook voor haar dochtertje Billie-June van drie maanden wil ze een mooie toekomst voorzien, onder andere door elke maand een klein bedrag voor haar opzij te zetten. “En als zij later ook slim spaart, wordt ze ooit miljonair. Daar ben ik van overtuigd”, aldus Charlotte. “Zelf is ze daar nog niet mee bezig, natuurlijk. Als Billie June op tijd en stond haar borstvoeding krijgt, is zij al meer dan tevreden”, lacht de pokerspeelster.

Populair

Laatste nieuws