Bram Verbruggen uit zich plots verrassend over vertrek van Frank Deboosere Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Bram Verbruggen uit zich plots verrassend over vertrek van Frank Deboosere

Bram Verbruggen uit zich plots verrassend over vertrek van Frank Deboosere

Maandag nemen we afscheid van een icoon. Na 36 jaar zal Frank Deboosere zijn laatste weerbericht presenteren op Eén. Vijf maanden vroeger dan verwacht moet de weerman verplicht met pensioen. Daar moet collega Bram Verbruggen dringend wat over kwijt.

Frank Deboosere wordt op 1 augustus 65 en moet dan volgens de regels van de VRT met pensioen. Toch neemt de weerman maandag al afscheid van de openbare omroep. Hij moet verplicht zijn laatste vakantiedagen opnemen. Hoewel ze bij de VRT intussen in alle stilte een nieuwe weerman of -vrouw aan het opleiden zijn, is weerman Bram Verbruggen de eerste persoon naar wie gekeken wordt om in de voetsporen van Frank te treden.

Tot nu toe was Bram, die ook majoor is bij het Belgische leger, één keer per week op Eén te zien. De weerman heeft op tijd verlof zonder wedde aangevraagd zodat hij fulltime aan de slag kan bij de openbare omroep. “De nieuwe Frank Deboosere worden is bijna onmogelijk”, denkt hij erover in Het Laatste Nieuws. “Frank is élke dag bezig met het weer. Ik vind het nu al soms jammer dat ik op zondagochtend het weerbericht moet doen, terwijl ik op dat moment eigenlijk liever op de fiets zou willen zitten. Ik werk om te leven, niet omgekeerd”, besluit Bram.

Ook wil hij zichzelf vooral niet te veel druk opleggen. “Het zijn heel grote schoenen om te vullen, maar met Sabine (Hagedoren, red.) aan mijn zijde heb ik er alle vertrouwen in”, zei Bram vorig jaar al toen duidelijk werd dat Frank aan zijn ‘afscheidstournee’ zou beginnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws