Elisabeth Lucie Baeten (33) heeft bijzonder slecht nieuws over haar gezondheid Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Elisabeth Lucie Baeten (33) heeft bijzonder slecht nieuws over haar gezondheid

Elisabeth Lucie Baeten (33) heeft bijzonder slecht nieuws over haar gezondheid

In het VRT-programma 'Pano' getuigden verschillende vrouwen over endometriose, een chronische aandoening waarbij cellen die enigszins lijken op het baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder voorkomen. De cellen kunnen daar gaan woekeren en vlekken, cystes of knobbeltjes vormen. Endometriose veroorzaakt veel pijn tijdens de menstruatie en je kan er ook onvruchtbaar van worden. Ook Elisabeth Lucie Baeten kampt met een vorm van endometriose.

"Ik ben nog nooit volwassen geweest zonder pijn", vertelt Elisabeth Lucie Baeten in 'Pano'. "Ik vind het echt niet leuk dat mijn kinderen misschien het gevoel hebben dat hun mama heel vaak ziek is." Zo kampt ze vaak met felle pijnen voor, tijdens en na haar regels, waardoor ze regelmatig aan haar zetel gekluisterd is.

Elisabeth lijdt aan adenomyose, een vorm van endometriose. Bij adenomyose zit het slijmvlies in de baarmoeder op een verkeerde plaats, wat voor veel verschillende soorten klachten kan zorgen. Pas na een zeer lange en helse zoektocht kreeg Elisabeth de diagnose van adenomyose.

Vergif

Daardoor onderging ze ook een drastische ingreep, zo werd haar baarmoeder weggehaald. "Ik hoop dat de pijn weg zal zijn na de operatie", vertelt ze in 'Pano', terwijl ze haar tranen niet kan bedwingen. "Haal het vergif uit mijn lichaam", klinkt het. Het internetfenomeen heeft gelukkig al twee kinderen, toch blijft het wringen dat ze haar baarmoeder moest laten wegnemen. "Ik wil geen derde kind en toch voelt het moeilijk dat dat nu voor altijd afgeschreven is."

Populair

Laatste nieuws