Erg slecht nieuws over zanger Bart Herman: "De ernst is meteen doorgedrongen" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Erg slecht nieuws over zanger Bart Herman: "De ernst is meteen doorgedrongen"

Erg slecht nieuws over zanger Bart Herman: "De ernst is meteen doorgedrongen"

Zanger Bart Herman heeft hele moeilijke tijden achter de rug. Na een urgente hartoperatie heeft de 65-jarige zanger weken afgezien.

De laatste jaren voelde Bart zich fysiek achteruitgaan. "Maar het ging van kwaad naar erger, na enkele honderden meters stappen kreeg ik pijn op mijn borstkas. Ik herkende dat niet als een signaal van hartproblemen, dus ik piepte er thuis niet over. Eigenlijk dacht ik dat het naweeën waren van mijn zware coronabesmetting en dat die pijn van mijn longen kwam", zegt hij in Dag Allemaal.

"Maar toen ik ook in bed die druk begon te voelen, heb ik het aan Liesbeth verteld. 'Nu naar de huisarts!', zei ze streng. Eens daar drong de ernst van de situatie door. Al na enkele minuten zei de dokter: 'Ik stuur u onmiddellijk door naar een cardioloog.' 'Meneer', zei die, 'ik zal het u maar meteen zeggen: dit ziet er niet goed uit, we gaan u moeten opereren.' Mijn kransslagaders zaten verstopt, één zelfs voor negentig procent. Volgens de artsen het resultaat van mijn leven als kettingroker", aldus Bart.

De zanger kreeg drie overbruggingen en intussen voelt hij zich al vele beter. "Ik heb wel meer dan ooit afgezien. Om mijn motor te kunnen herstellen, hebben ze mijn carrosserie serieus moeten beschadigen. Een week na de ingreep mocht ik naar huis. Het heeft dan nóg anderhalve maand geduurd tot ik weer een beetje kon doorslapen. Ik voelde me zo'n sukkelaar. Die machteloosheid was om gek van te worden."

1 claps
1 bezoekers

Populair

Laatste nieuws