Hartverscheurend! Bijzonder moeilijke dag voor VRT-nieuwsanker Goedele Wachters

230515goedelewachtersvrt
Zo’n 20 jaar geleden moest Goedele Wachters onverwacht afscheid nemen van haar mama. Dat maakt deze moederdag extra moeilijk voor het VRT-nieuwsanker. Op Instagram zette Goedele haar mama gisteren stevig in de bloemetjes voor deze bijzondere dag.
Toen Goedele 27 was, is ze helaas haar mama verloren. Haar moeder werd plots erg ziek. “Ze had een darminfarct, maar dat wisten we toen nog niet”, vertelde het nieuwsanker enkele jaren geleden in Het Nieuwsblad. Na een eerste foute diagnose kregen ze in een ander ziekenhuis wel te horen wat er precies aan de hand was. Goedeles mama werd er nog geopereerd, maar het was al te laat.
"Het volgende wat we wisten, is dat we mochten kiezen: ofwel haar nog laten ontwaken om afscheid te nemen, maar dan zou ze heel veel pijn hebben, ofwel haar gewoon laten inslapen. We hebben voor het laatste gekozen”, klonk het bij Goedele. Nu, twintig jaar later, is het gemis duidelijk nog even groot. “Al heel veel moederdagen diep in mijn hart”, schrijft de nieuwslezeres bij een prachtige foto van haar mama op Instagram.
Bron: Instagram Stories
Bron: Instagram Stories

Dankbaar

“Maar da’s een warm plekje met grote dankbaarheid en mooie herinneringen”, besluit Goedele. En intussen heeft ze zelf twee schatten van kinderen die van moederdag toch nog een onvergetelijke dag maken. “En wat is mama zijn van deze twee heerlijke tieners een ongelooflijk geschenk”, schrijft ze bij een kiekje van haar kinderen.
Bron: Instagram Stories
Bron: Instagram Stories