Kim Van Oncen doet pakkende getuigenis over sterrenkindje: "Meest confronterend" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Kim Van Oncen doet pakkende getuigenis over sterrenkindje: "Meest confronterend"

Kim Van Oncen doet pakkende getuigenis over sterrenkindje: "Meest confronterend"

In 2016 werd Pippa, het dochtertje van Kim Van Oncen en haar partner Niels De Jonck, helaas dood geboren. Daar getuigde de Radio2-presentatrice deze morgen over in haar ochtendshow ‘Goeiemorgen, Morgen!’ met Peter Van de Veire. En het is om stil van te worden.

Naar aanleiding van ‘Zichtbaar voor iedereen’, de nieuwe campagne van VZW Boven De Wolken, vertelde Kim vanochtend openhartig over het verlies van haar dochtertje, Pippa. Zo voelde ze op het einde van haar zwangerschap dat er iets niet meer klopte. “We gingen op controle bij de dokter en ineens veranderde de sfeer plots in de ruimte”, vertelt de presentatrice. “Als er dan na twee minuten tien mensen rond je staan, dan weet je dat het niet klopt. Dat is heel traumatisch.”

Wat er ook stevig heeft ingehakt, is dat Kim meteen na de bevalling naar een gewone materniteit werd begeleid. “Je botst op kamers die volhangen met ballonnen, kaartjes van kinderen, vaders die doopsuiker en cava aansleuren. Dat is confronterend”, geeft de radiostem eerlijk toe. “Ik begrijp dat je op de materniteit moet bevallen en al het personeel was superlief en attent. Maar het zou goed zijn dat je kan bevallen in een aparte kamer waarbij je niet door de gang moet waar je andere baby’s hoort huilen”, denkt ze erover.

Voeten op de grond

Het verlies van Pippa viel Kim erg zwaar. “Je moet je verwachting van je toekomstbeeld bijstellen. Dat ligt plots aan diggelen”, klinkt het nog. Maar gelukkig kregen ze na Pippa nog een gezonde dochter, Stella. “Haar naam betekent ster. Het is een subtiele verwijzing naar haar zus”, legt de radiostem uit. Daarnaast hebben Kim en Niels ook nog een zoontje, Jack.

“De gebeurtenis is geen taboe bij ons thuis. Ook voor mijn kinderen is dit een belangrijk stuk van onze geschiedenis", zegt Kim ten slotte. En dat maakt haar band met haar gezin nóg sterker. “Pippa heeft ons met de voeten op de grond gezet en zorgt ervoor dat we nog beter voelen wat echt belangrijk is”, aldus de Radio2-presentatrice.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws