Hilde Gijsbrechts gooide haar leven drastisch om na 'Wittekerke’: "Mijn leven is nu zoveel zinvoller" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Hilde Gijsbrechts gooide haar leven drastisch om na 'Wittekerke’: "Mijn leven is nu zoveel zinvoller"

Hilde Gijsbrechts gooide haar leven drastisch om na 'Wittekerke’: "Mijn leven is nu zoveel zinvoller"

Het is inmiddels al vijftien jaar geleden dat de laatste aflevering van 'Wittekerke' - op de vele herhalingen na - werd uitgezonden. Maar hoe gaat het nog met Hilde Gijsbrechts (51), die jarenlang de rol van Elke vertolkte in de reeks? Het weekblad Primo kon haar spreken voor een uitgebreid interview.

In 2006 verloor Hilde Gijsbrechts haar vader aan de gevolgen van leverkanker. Tijdens die periode besloot de voormalige 'Wittekerke'-actrice om haar leven om te gooien en verpleegkundige te worden. "Mijn zus was thuisverpleegkundige en samen hebben we papa tijdens zijn laatste maanden verzorgd", vertelt Hilde in Primo. "Toen ontstond het idee om in de palliatieve zorgen te gaan werken. Een heel ander beroep dan actrice, absoluut. Maar ik ervaar veel liefde, respect en dankbaarheid", aldus Hilde.

En Hilde heeft ook nog geen seconde spijt gehad van haar beslissing. "Mijn leven als verpleegkundige is zoveel zinvoller dan mijn leven als actrice. Ruim twee jaar geleden richtte ik Hilcare op, mijn eigen verpleegpraktijk. We zijn actief in Balen, Mol en Meerhout. Ik heb inmiddels vijf lieve collega's die met mij samenwerken", vertelt ze vol trots.

Geen acteerwerk meer

Buiten een gastrol in 'Lisa' twee jaar geleden zullen we haar ook niet meer op tv zien. "Ik ben zo druk bezig met de verpleging dat ik geen tijd heb om het acteren te missen. Ik heb zelfs geen tijd voor hobby's. Gelukkig is mijn werk ook een hobby geworden", besluit de voormalige actrice.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws