Jef De Smedt (67) uit 'Familie' onthult hartverscheurend nieuws: "Dat is het ergste wat er is" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Jef De Smedt (67) uit 'Familie' onthult hartverscheurend nieuws: "Dat is het ergste wat er is"

Jef De Smedt (67) uit 'Familie' onthult hartverscheurend nieuws: "Dat is het ergste wat er is"

Jef De Smedt kruipt al meer dan dertig jaar in de huid van Jan Van den Bossche in ‘Familie’. Nu hij de kaap van zeventig nadert, gaat het beter dan ooit. Maar de acteur heeft al heel wat watertjes doorgezwommen.

Zo is één van Jefs broers om jonge leeftijd overleden. “We zijn met vijf thuis. Maar er is één kindje vroeg gestorven. Onze Pieter”, maakt de ‘Familie’-acteur nu bekend in Primo. “Een hartpatiëntje. Op vijf, zes weken is hij overleden”, voegt Laura (95), de moeder van Jef, eraan toe. “Een schoon bazeke. Ik heb daar echt van afgezien.” Dit grote verlies heeft er ten huize De Smedt duidelijk stevig ingehakt.

“Een kind afgeven, dat is het ergste wat er is”, aldus de mama van Jef. Maar kort daarna was Laura opnieuw in verwachting, van een meisje deze keer. “Ik heb haar Bernadette gedoopt. Uit dankbaarheid”, klinkt het. Maar dat is niet het enige verlies waar Jef op jonge leeftijd moest verwerken.

Papa

Ook Jefs vader is erg jong gestorven, hij was amper 44. “Mijn man was een dakwerker. Een schaliedekker. Hij is aan longkanker gestorven, van het asbest”, vertelt Laura openhartig. Maar de ‘Familie’-acteur bleef gelukkig met een heleboel mooie herinneringen achter. “Mijn vader was een echte BV. Een bekende Blaasveldenaar. Iedereen kende hem”, glundert hij.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws