Julie Van den Steen doet vreselijke onthulling: "Was er bijna niet meer geweest" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Julie Van den Steen doet vreselijke onthulling: "Was er bijna niet meer geweest"

Julie Van den Steen doet vreselijke onthulling: "Was er bijna niet meer geweest"

Julie Van den Steen maakte in november het verschrikkelijke nieuws bekend dat ze afgelopen zomer een miskraam heeft gehad. Het VTM-gezicht was 12 weken zwanger toen het hartje van haar kindje helaas stopte met kloppen. Het scheelde bovendien geen haar of Julie had haar zwangerschapsverlies niet overleefd.

Julie Van den Steen heeft een podcast gemaakt, 'Ik ben 1 op 6', waarin ze zwangerschapsverlies onder de aandacht brengt en met lotgenoten praat. Daarin vertelt de VTM-presentatrice nu openhartig over het vreselijke moment waarop haar baby overleed in haar buik. “Ik heb echt gevoeld dat ik mijn kindje verloor”, steekt Julie van wal.

“Op zondagochtend zijn we naar spoed gegaan en daar kreeg ik mijn allereerste echo óp mijn buik. En ik was er nog altijd van overtuigd dat alles in orde was, want ik voelde me zwanger. Ik was nog steeds zo misselijk, ik had nog altijd datzelfde gevoel”, vervolgt ze. “Tot de dokter zei: ‘Ik vrees dat ik slecht nieuws heb.’” En dat was een zware klap voor Julie. “Ik kon dat echt niet geloven.”

Traumatisch

Maar het vruchtje was toen nog niet uit Julies lichaam. “Dat moest spontaan gebeuren. Dat hebben ze het liefst”, klinkt het. “We zijn dan naar zee gegaan. Daar begon mijn bloedverlies erger te worden en die avond kreeg ik weeën, echt contracties en roepen van de pijn”, gaat ze verder. Tot Julie op een bepaald moment bewusteloos was omdat ze te veel bloed had verloren.

“Mijn toenmalige vriend heeft me naar spoed gebracht. Mijn slagader stond open en het vruchtje blokkeerde de uitgang, waardoor ik constant bloed verloor”, zegt de presentatrice. “De dokters zeiden: ‘Je had echt niet langer mogen wachten, anders was zij er ook niet meer geweest. Dat was heel traumatisch. Dat was echt heftig.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws