Margriet Hermans uit bikkelharde kritiek op Pommelien Thijs: "Waar gaat dit naartoe?"

230530margriethermansvrtpommelienthijsvtm
Margriet Hermans heeft zich met haar oorwurm ‘Lekker blijven hangen’ vorig jaar opnieuw volledig op de kaart gezet. Maar tegenwoordig moet ze het meer en meer opnemen tegen jong opkomend talent. Denk maar aan Camille, Aaron Blommaert of Pommelien Thijs. Daar is de 69-jarige zangeres niet bepaald over te spreken.
De jonge Vlaamse artiesten kregen de laatste tijd heel wat kritiek over zich heen door het hoge bedrag dat ze vragen voor hun optredens. Zo vraagt Camille zo’n 30.000 euro voor een liveconcert, en Pommelien zo’n 12.500. Die som deed ook Margriet Hermans de wenkbrauwen fronsen. In Dag Allemaal neemt ze dan ook geen blad voor de mond.
“Die prijzen die de jonge artiesten vragen, klopt dat allemaal wel?”, vraagt de ‘Lekker blijven hangen’-zangeres zich af. “Ik zie daar bedragen tussen staan waarvan ik denk: 'Waar gaat dit naartoe?’”, reageert ze verontwaardigd. Al maakt Margriet wel een kanttekening. “Maar je mag ook niet vergeten dat de prijzen enkele jaren bevroren zijn geweest, door de pandemie. Daar is nu duidelijk een inhaalbeweging bezig vanuit de boekingskantoren”, bedenkt ze zich.

Betaalbaar

“Ik blijf alleszins betaalbaar”, lacht Margriet. Zij vraagt zo’n 3150 euro voor een uur. “En ik heb ook de indruk dat de markt breed en ruim genoeg is om naast de dure kleppers ook andere artiesten aan bod te laten komen. Zeker met m'n recente revival heb ik allerminst reden om te klagen”, beseft ze.
“Ach, de organisatoren die dat betalen, zullen wel weten wat ze doen, zeker? Als ze er dit jaar hun broek aan scheuren, zullen ze de volgende keer allicht twee keer nadenken”, klinkt het nog.