Moeilijke beslissing van Aster Nzeyimana heeft zware gevolgen voor Lize Feryn

230502asternzeyimanalizeferynphotonews
Aster Nzeyimana heeft een moeilijke knoop doorgehakt. Het sportanker stopt bij de openbare omroep en stapt over naar de concurrentie, VTM. En dat brengt niet alleen voor Aster grote gevolgen met zich mee, maar ook voor zijn wederhelft, Lize Feryn.
Het haalde eerder deze week alle krantenkoppen: Aster Nzeyimana laat de VRT voor wat het is en begint bij VTM. Het sportanker gaat bij de commerciële zender aan de slag als commentator bij voetbalmatches van de Rode Duivels en de Champions League én als co-presentator van ‘The Voice van Vlaanderen’. Zo kan hij zijn twee passies, voetbal en entertainment, eindelijk combineren.
De komende weken maakt Aster het huidige seizoen van ‘Extra time’ en de voetbalpodcast ’90 minutes’ nog af, in de zomer zal hij voor het eerst te zien zijn bij de concurrentie. “Deze stap voelt heel goed”, zegt de voetbalcommentator in Het Laatste Nieuws. Maar er zijn ook nadelen verbonden aan zijn overstap naar VTM. Meer voetbalwedstrijden betekent meer reizen en meer weg van thuis. Slecht nieuws voor Lize Feryn dus.

Reactie van Lize

“Maar Lizeke gunt mij dat”, glimlacht Aster. “Toen ik het voorstel kreeg, heb ik het eerst aan haar voorgelegd. Ze luisterde gewoon en nam geen standpunt in. Maar na vijf jaar kennen we elkaar zo goed... 'Ik voel dat je het echt wilt', zei ze na een tijdje”, weet de presentator te vertellen. “Dat was ook de reactie bij mijn mama en zus. 'Je zit toch goed?', zeiden ze. Maar na mijn argumenten begreep iedereen me.” En de rest is geschiedenis.