Na ernstige bloeding: Radio2-stem Kim Debrie heeft slecht nieuws over gezondheid Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Na ernstige bloeding: Radio2-stem Kim Debrie heeft slecht nieuws over gezondheid

Na ernstige bloeding: Radio2-stem Kim Debrie heeft slecht nieuws over gezondheid

Begin december werd Kim Debrie met spoed opgenomen in het ziekenhuis na een ernstige interne bloeding. Onlangs belandde de Radio2-presentatrice opnieuw op spoed. Ze draagt enkele maanden later namelijk nog steeds de zware gevolgen van haar bloeding.

Een verkoudheid mondde bij Kim Debrie uit in een stevige chronische hoest. “Drie maanden lang heb ik de longen uit mijn lijf gehoest”, legt de radiopresentatrice uit in Dag Allemaal. “Door de druk die ik zo op m’n onderbuik zette, is er een cyste op mijn eierstokken gesprongen. Mijn buik zat vol bloed. Ook bleek mijn appendix plots te groot, en was zijn staart zich aan het nestelen in dat bloed.” Meteen naar spoed was de boodschap. Drie uur later lag Kim al op de operatietafel.

Gelukkig is alles vlot verlopen. Niet veel later was de presentatrice zelfs weer te horen op Radio2. “De dokter verklaarde me gek dat ik al zo snel opnieuw aan de slag ging”, klinkt het bij Kim. En hij kreeg gelijk. Nog niet zo lang geleden belandde ze opnieuw in het ziekenhuis. “Ik had dus wel naar mijn lichaam moeten luisteren. Mijn immuniteit was nog niet op peil en daar heeft een mottig virus van geprofiteerd”, beseft de radiostem.

Geluk gehad

“Ik moest ’s nachts overgeven, en had ’s morgens een bloeddruk van 8/5 - dan sta je niet meer recht op je benen. Dus lag ik weer vier dagen in het ziekenhuis waar ze me binnenstebuiten gekeerd hebben”, vervolgt ze. Maar nu straalt Kim opnieuw na deze woelige periode. “Ik heb een flinke portie pech gehad, maar kijk: onkruid vergaat niet en krakende karren rijden het langst”, besluit de presentatrice.

“Ik moet enkel nog wat pillen nemen. Soms voel ik me zo’n oud bommaatje met een pillendoosje dat ze om de zoveel uur moet opentrekken”, lacht Kim. “Maar ik mag mijn pollekes kussen.”

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws