Na jarenlange mediastilte: Hilde Gijsbrechts (Elke) uit 'Wittekerke' deelt somber nieuws over gezondheid

231116hildegijsbrechtsphotonews 2
Hilde Gijsbrechts (51), die jarenlang de rol van Elke vertolkte in 'Wittekerke', gooide haar leven over een compleet andere boeg. Zo werkt Hilde nu als thuisverpleegkundige. Maar helaas weet ze niet hoelang ze die job nog zal kunnen blijven uitoefenen. De voormalige actrice sukkelt namelijk met haar gezondheid. Dat vertelt ze deze week in het weekblad Primo.
Hilde Gijsbrechts verloor in 2006 haar vader aan leverkanker. Daardoor besliste ze om thuisverpleegkundige te worden. "Mijn zus was thuisverpleegkundige en samen hebben we papa tijdens zijn laatste maanden verzorgd", vertelt Hilde in Primo. "Toen ontstond het idee om in de palliatieve zorgen te gaan werken. Een heel ander beroep dan actrice, absoluut. Maar ik ervaar veel liefde, respect en dankbaarheid", aldus de voormalige actrice.
Maar Hilde weet voorlopig niet of ze haar job nog tot aan haar pensioenleeftijd kan doen. "Ik ben momenteel aan het sukkelen met mijn linkerarm. Gelukkig vervangen mijn collega's mij iets vaker, zodat die arm wat kan rusten", vertelt ze. "Plots waren die pijnen er. Ik dacht eerst: 'Och, dat gaat wel over.' Maar dat is dus niet zo ... Nu, het is ook maar dat, hè. Al pieker ik er soms over of het haalbaar is om dit fysiek zware werk tot aan mijn pensioen te kunnen doen. Ach ja, de tijd zal het me leren."

"Gezondheid is het belangrijkste"

Grote dromen heeft Hilde ook niet meer, ze hoopt gewoon dat de mensen die ze graag ziet gezond blijven. "Ik probeer vooral in het moment te leven. Ook omdat ik sinds het overlijden van mijn vader goed besef hoe broos geluk is. Dat mijn kinderen, mijn man en familieleden gelukkig en gezond blijven, is voor mij het belangrijkste. Ik ben helemaal niet materialistisch ingesteld, precies omdat je niks hebt aan een groot huis of een chique auto als je gezondheid tegensputtert."