Na meerdere breuken krijgt Wout van Aert nog meer slecht nieuws te horen: "Dit is een ramp" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Na meerdere breuken krijgt Wout van Aert nog meer slecht nieuws te horen: "Dit is een ramp"

Na meerdere breuken krijgt Wout van Aert nog meer slecht nieuws te horen: "Dit is een ramp"

Wout van Aert kwam gisteren zwaar ten val in Dwars door Vlaanderen. Hij brak daarbij zijn sleutelbeen, zeven ribben en zijn borstbeen. Helaas heeft hij nu nog meer slecht nieuws te horen gekregen van de sportarts.

"Dit is een polytrauma", vertelt Kris Vandermieren, sportarts bij de Belgische wielerbond, aan VRT NWS. "Zulke zaken zien we alleen bij zware verkeersongevallen. En dan kennen we alleen nog maar de schade aan de oppervlakte. Bij een smak met 80 of 90 km/u kan ook de binnenkant zwaar gehavend zijn. Verder onderzoek zal nu moeten aantonen of er nog meer schade is."

Er wacht hem sowieso een maandenlange revalidatie. Volgens Vandermieren is het dan ook "onmogelijk" dat Van Aert kan deelnemen aan zijn eerste Giro, die op 4 mei van start gaat. Door zijn gebroken ribben is het namelijk bijzonder gevaarlijk om opnieuw op de fiets te kruipen.

Ramp

"Bij een nieuwe valpartij kunnen die gebroken ribben als een scheermesje door het longvlies snijden en een klaplong veroorzaken. Dat kan dodelijk zijn", aldus de sportarts. "Dit is echt een ramp", zegt Vandermieren. "Op het slechtst mogelijke moment, op de top van zijn carrière ... Dit is echt niet gemakkelijk."

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws