Remco Evenepoel maakt somber nieuws bekend: "Einde van een mooi verhaal" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Remco Evenepoel maakt somber nieuws bekend: "Einde van een mooi verhaal"

Remco Evenepoel maakt somber nieuws bekend: "Einde van een mooi verhaal"

Het is geen gemakkelijke periode voor Remco Evenepoel. Dat hij moest opstappen uit de Giro, de Ronde van Italië, heeft er bij de wielrenner stevig ingehakt. Na deze enorme klap laat Remco nu voor het eerst in het diepste van zijn ziel kijken.

Het was een groot drama voor Remco Evenepoel toen hij een goede week geleden noodgedwongen de Giro moest verlaten, en dat enkele uren nadat hij de tijdrit won. De wielrenner kreeg helaas het coronavirus te pakken. En dat was - op zijn zachtst gezegd - een enorme klap. “Zeker één van de zwaarste tegenslagen in mijn nog zeer korte carrière”, biecht Remco op in een uitgebreide getuigenis op Instagram.

“De wedstrijd verlaten met een COVID-19-infectie was een zeer brutaal einde van wat een mooi verhaal had kunnen zijn”, bedenkt hij zich. Zes maanden lang heeft Remco niets anders gedaan dan zich voorbereiden voor de wedstrijd. “Opofferingen, lange dagen in de regen, lange periodes weg van huis”, klinkt het. “Alles ging volgens plan, maar zo gaat sport nu eenmaal. Ups & downs horen erbij en dat kan ik zonder enig probleem accepteren.”

Geen robot

Maar alsof dat nog niet genoeg was, kreeg de wielrenner op sociale media heel wat bagger over zich heen. “Wat wel moeilijk te aanvaarden is, zijn al de valse en negatieve commentaren die ik nadien kreeg. Ik ben niet het type persoon dat zich gaat verstoppen of bang is om te verliezen. Dus dit is voor degenen die dat denken”, bijt hij van zich af. “Ik ben geen robot, maar ook een normaal mens met normale gevoelens.”

Maar Remco laat het hoofd niet hangen. “De laatste dagen waren emotioneel erg zwaar door deze commentaren. Maar ik zal die momenten meenemen op de fiets, me voorbereiden op mijn volgende doelen en wedstrijden”, besluit de wielrenner resoluut.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws