Riadh Bahri en vriend delen droevig bericht: "Ik koester het voor de rest van mijn leven"

27092022RIADHBAHRIINSTAGRAM
1 juni, dat betekent het begin van de internationale pride-maand. Een belangrijke maand om de LGBTQ+-gemeenschap te eren en het bewustzijn rond gelijkheid te versterken. Iets wat volgens Riadh Bahri nog een pak beter kan. Het VRT-nieuwsanker voelt zich nog steeds niet volledig aanvaard zoals hij is.
Op 1 juni 2003, exact 20 jaar geleden, werd het homohuwelijk goedgekeurd in België. Daarmee waren we het tweede land wereldwijd dat deze belangrijke stap zette. Bijna twee jaar geleden, op 3 juli 2021, stapten Riadh Bahri en zijn vriend, Niels, in het huwelijksbootje. “Niet enkel voor de liefde, maar ook omdat het kan”, schrijft de nieuwslezer nu op Instagram bij een reeks foto’s van hun grote dag.
“Omdat dat recht niet vanzelfsprekend is. Omdat generaties voor mij (letterlijk) gevochten hebben om dit te kunnen doen”, betreurt Riadh. Want nog steeds staat hij ervan versteld hoe er de afgelopen twintig jaar eigenlijk niets veranderd is. “1 juni 2023. Niks is verworven. De haat komt vanonder de kasseien naar boven gekropen op sociale media. Elke dag opnieuw. En elke dag wat driester. Niet alleen online. Ook offline. Nu vallen ze een vlag aan. Een symbool. Maar wat nadien?”

Voor de rest van mijn leven

Daarom schenkt het nieuwsanker nu even extra aandacht aan de mooiste dag van zijn leven. “Daarom ben ik zo blij en trots dat ik kon en mocht trouwen. Ik koester dat weekend voor de rest van mijn leven”, bedenkt Riadh zich. “Zo mooi”, “Prachtig koppel”, “Je tekst is er boek op, spijtig genoeg”, “Jammer dat mensen zo onverdraagzaam zijn geworden”, “Ik stuur jullie veel liefde toe”, “Bedankt om dit in de kijker te zetten” en “Leve de liefde”, luidt het in de comments.