Ruilt Veerle Baetens acteren definitief in voor regisseren? Actrice hakt verrassende knoop door over verdere carrière Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Ruilt Veerle Baetens acteren definitief in voor regisseren? Actrice hakt verrassende knoop door over verdere carrière

Ruilt Veerle Baetens acteren definitief in voor regisseren? Actrice hakt verrassende knoop door over verdere carrière

Sinds woensdag 25 oktober is Veerle Baetens’ allereerste film ‘Het smelt’, gebaseerd op de bestseller van Lize Spit uit 2016, in alle cinemazalen te zien. Zowel hier als in het buitenland werd de film goed onthaald. Wil dat zeggen dat de regisseur binnenkort nog meer films zal maken? En wat dan met haar acteercarrière?

Tijdens de wereldpremière van ‘Het smelt’ in Amerika mocht Veerle Baetens uitsluitend lovende reacties in ontvangst nemen. “Maar hier zit ik natuurlijk met een voorgeschiedenis, want het boek is door veel mensen gelezen. Het was een bestseller en werd de hemel in geprezen”, beseft de regisseur in Story. Maar ook hier waren de commentaren positief. “Hopelijk volgen er nog meer films van Veerle Baetens”, schreef Het Laatste Nieuws zelfs.

Goed nieuws, want Veerle heeft de smaak van het regisseren inderdaad helemaal te pakken. “Het zal zeker niet bij deze ene keer blijven. In november begin ik te schrijven aan een nieuw project”, kan ze al verklappen. “Maar ik zal wel altijd blijven acteren”, heeft de actrice ook besloten.

Ideale afwisseling

Niet alleen omdat ze nog steeds heel graag speelt, maar ook omdat de regisseur het zich financieel niet kan veroorloven om zo lang alleen maar bezig te zijn met het maken van een film. “Ze hebben ook allebei een andere energie”, denkt Veerle erover. “Acteren is heel lichamelijk, regisseren zit meer in je hoofd. Als regisseur heb je de touwtjes strak in handen, als actrice voer je vooral uit. Die afwisseling is leuk”, besluit ze.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws