Staf Coppens en zijn vrouw Monique zijn bijna 10 jaar getrouwd: "Zo houden wij de liefde levend"

230915stafcoppensmoniquevanderveldenvtm
Staf Coppens en Monique van der Velden, die samen met gezin al drie jaar in Zweden wonen, vieren volgend jaar een belangrijke jubileum. Het koppel is in 2024 namelijk tien jaar getrouwd. Hun geheim? Dat verklappen ze hier.
Staf Coppens leerde Monique in 2006 kennen toen zij coach was in het VTM-programma ‘Sterren op het IJs’. De schaatskampioene leidde Staf niet alleen naar de overwinning, maar wist ook zijn hart te veroveren. En kijk nu, volgend jaar zijn de tortelduifjes tien jaar getrouwd. Hun verrassende ingrediënten voor een gelukkig huwelijk? Ruziemaken.
“We hebben allemaal onze kleine kantjes en je mag die laten zien, ook als voorbeeld naar onze kinderen toe. Als je die niet tof vindt, kan je daarover babbelen”, denkt Staf erover in Story. “Monique en ik zijn heel communicatief. Als er iets op onze lever ligt, kan het er heftig aan toegaan”, onthult de presentator. “Ik haat het als je aan een vrouw vraagt of er iets is en ze zegt 'nee', terwijl er duidelijk wél iets zwaait. Dat willen we vermijden, ik maak liever onmiddellijk ambras.” Daardoor gaat het koppel ook nooit met ruzie slapen.

Extra verbintenis

Maar dat betekent niet dat de liefde daarom minder groot is. Monique is duidelijk de vrouw met wie Staf oud wil worden. “Zeker! Zo'n verhuis naar het buitenland is nog eens een extra verbintenis die je aangaat, naast kinderen en trouwen”, vindt de presentator. “Als je samen in dit verhaal stapt, is het niet om uit elkaar te gaan. Dat gaat ook niet gebeuren. We zijn nog dichter naar elkaar toegegroeid. In België leefden we soms naast elkaar, hier moet je mét elkaar leven.”