Véronique De Kock verontwaardigd na circuleren van fake naaktfoto's: "Wie houdt zich daarmee bezig?"

17052023veroniquedekockinstagram
Waar heel wat BV’s - denk maar aan Karen Damen en Cath Luyten - de laatste tijd slachtoffer werden van internetfraudeurs, is nu een nieuwe trend opgedoken. Steeds vaker circuleren neppe naaktfoto’s van bekende koppen op het internet. Onder andere Véronique De Kock moest eraan geloven.
Minstens 17 bekende Vlamingen zijn al slachtoffer geworden van deepnudes, valse naaktfoto's gemaakt met behulp van artificiële intelligentie. Bij de meeste van die foto’s staat dan wel aangegeven dat ze bewerkt werden met AI, maar niet bij elke foto is het even gemakkelijk om te zeggen of ze echt of nep zijn.
Zo werden al zogezegde naaktfoto’s verspreid van Jennifer Heylen en CAMILLE, maar soms staan de BV’s ook samen “naakt” de foto, zoals Kat Kerkhofs en Danira Boukhriss Terkessidis. Ook van Véronique De Kock doet een foto de ronde waarop ze topless poseert. “Ook bij mij gaat het om neppe foto’s”, zegt de voormalige Miss België in Het Laatste Nieuws. “Ik wist dat er meerdere foto's van mij circuleren en ik heb ze ook al meerdere keren doorgekregen.”

"Wie houdt zich daarmee bezig?"

“Mensen gaan er echt van uit dat die echt zijn, en ik heb al tal van keren moeten uitleggen dat dat niet zo is”, vervolgt Véronique. “Het is heel jammer dat mensen zich daarmee bezighouden”, klinkt het verontwaardigd.