Verschrikkelijk voor Marc Van Ranst: "Daar was ik erg van aangedaan"

16052023marcvanranstphotonews
Marc Van Ranst, de viroloog die vaak op tv verscheen tijdens de coronapandemie, krijgt vaak te maken met online haat. In het Vier-programma 'Helden Van Het Internet' vertelt hij daar nu openlijk meer over.
In het gloednieuwe tv-programma 'Helden Van Het Internet' gaat Eric Goens dieper in op online haat. Vooral op sociale media verschijnen er vaak haatcomments en ook Marc Van Ranst heeft al heel wat nare reacties naar het hoofd geslingerd gekregen. Niet alleen door zijn werk als viroloog, maar bijvoorbeeld ook door zijn uitspraken over de verdwijning van militair Jürgen Conings
"Dat stopt niet. Voor sommige mensen is dat een hobby", vertelt de viroloog in het programma. Verschillende reacties die hij te slikken kreeg, waren bovendien ook best schokkend. "Voor wanneer is je euthanasie gepland? Hopelijk nog dit jaar" en "Hadden Marc Van Ranst beter doodgeschoten", kreeg hij onder meer te horen. 

Aangedaan

"De eerste keren dat je doodsbedreigingen krijgt, dan ben je daar van aangedaan", geeft Marc eerlijk toe. "Dan denk je van: huh, vanwaar komt dit", zegt hij. Hoe zorgwekkend zulke reacties ook mogen zijn, Marc heeft er wel mee leren leven. "Ook dat went", besluit de viroloog.