Verschrikkelijk wat Karen Damen moet meemaken: "Mijn moeder was volledig in paniek" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Verschrikkelijk wat Karen Damen moet meemaken: "Mijn moeder was volledig in paniek"

Verschrikkelijk wat Karen Damen moet meemaken: "Mijn moeder was volledig in paniek"

Karen Damen is slachtoffer geworden van internetfraudeurs, die haar naam gebruiken in sensationele koppen die mensen naar hun criminele websites lokken. Koppen als “Ze zei het in de uitzending, nu is ze ontslagen”, “De Centrale Bank van België klaagt Karen Damen aan voor haar uitspraken op live tv” of “Ze verbergt het al jaren” riepen heel wat bezorgdheid op.

De stortvloed aan fake berichten is ook Karen Damen zelf niet ontgaan. “Dit blijft maar duren. Eerst enkel op Facebook, nu ook op Instagram”, zegt ze in Dag Allemaal, de wanhoop nabij. De ‘Familie’-actrice krijgt dan ook het ene na het andere bezorgde bericht binnen. “Saartje Vandendriessche belde me nog: 'Schatteke, ik heb u al drie keer zien verschijnen op Instagram, wat is er aan de hand?’”, vertelt Karen. “Zelfs mijn moeder belde me al in paniek om te vragen wat er aan de hand was met mij.”

“Het is tegenwoordig wat met al die internetfraude. Ik, en met mij hopelijk vele anderen, zien meteen dat deze onzin fake is, maar er zullen altijd mensen zijn die dat soort berichten wél geloven”, beseft de actrice maar al te goed. “Ons ma kreeg onlangs nog een vriendschapsverzoek van iemand met wie ze al bevriend was. Die mens begon te chatten en allerlei rare vragen te stellen over één of andere vergoeding. Was ze daar nog op doorgegaan, hadden ze misschien wel haar bankgegevens te pakken gekregen.”

"Trap niet in de val"

Karen kan er duidelijk niet om lachen. “Ik vind het vooral knap vervelend. Ik weet niet waarom ik ineens zo geviseerd word”, bijt ze van zich af in het weekblad. “Maar wat kan ik hieraan doen? Moet ik de politie inschakelen? Heeft dat zin?”, vraagt de actrice zich af. “Goed dat Dag Allemaal hier een artikel aan wijdt. Ik ga het delen op m'n socials, zo heb ik mijn plicht gedaan om de mensen te beschermen. Nog een laatste waarschuwing: trap alsjeblieft niet in die val!’”, aldus de actrice en zangeres.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws