Vreselijk wat 'De Twaalf'-actrice Chris Nietvelt ook in het echt moest meemaken: "Hij is te ver gegaan" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Vreselijk wat 'De Twaalf'-actrice Chris Nietvelt ook in het echt moest meemaken: "Hij is te ver gegaan"

Vreselijk wat 'De Twaalf'-actrice Chris Nietvelt ook in het echt moest meemaken: "Hij is te ver gegaan"

Morgen kunnen we Chris Nietvelt (61) opnieuw bewonderen als Catherine in ‘De Twaalf’. De verkrachting van haar personage door medejurylid Jacob leverde meteen een van de spraakmakendste momenten uit de reeks op. Helaas werden de grenzen van de actrice in het echt ook al eens overschreden.

In ‘De Twaalf’ speelt Chris Nietvelt een getormenteerde vrouw die het slachtoffer wordt van verkrachting. Het zorgde meteen voor een van de heftigste momenten uit de reeks. Zelfs Chris’ eigen moeder wil de reeks daarom niet uitkijken. “Hoewel ik haar had ingelicht, was het voor haar heel heftig. Ze zei resoluut: 'Ik kijk niet meer”, vertelt de actrice in Dag Allemaal. Maar ook voor haar was het een zware scène om te spelen. Gelukkig kon ze op de set wel een beroep doen op een intimiteitscoach, die aanstuurt op waar zij zich comfortabel bij voelt.

“Je beschikt over een grotere vrijheid omdat álles bespreekbaar is. Het gaat in eerste instantie over geborgenheid, je veilig voelen op een set”, legt Chris uit. “Als ik aan vroeger terugdenk, heb ik mij af en toe heel onveilig gevoeld.” Zo waren er in het verleden verschillende momenten waarop haar tegenspelers te ver gingen. Eén keer speelde de actrice een prostituee in een toneelstuk. “Door de intimiteit die in die scène ontstond, ging één acteur ervan uit dat ik in het echt ook seks met hem wilde en dus stond hij ineens voor mijn deur”, herinnert Chris zich.

Niet mijn keuze

Maar dat was niet het enige voorval. “Ik moet ook denken aan een voorstelling waarin ik moest zoenen, die kus bleef maar duren. ‘Zeg, gebruik eens wat meer tong want ik doe hier al het werk!’, zei die acteur”, vertelt de ‘De Twaalf’-actrice openhartig. “Tien jaar geleden zou ik mij verontschuldigd hebben, terwijl ik nu denk: dit kan toch anders? Vind ik dit wel oké?”, klinkt het.

“Je kan immers heel wat simuleren. Maar die tong was zíjn keuze en hij vond het vanzelfsprekend, want hij was de machoman. Zo zit de wereld nog altijd in elkaar: de man neemt het initiatief en de vrouw volgt’”, schudt Chris het hoofd.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws