‘Julian Alaphilippe staat mogelijk voor onverwachte bliksemexit bij de ploeg van Patrick Lefevere’ Wielrennen
Wielrennen

‘Julian Alaphilippe staat mogelijk voor onverwachte bliksemexit bij de ploeg van Patrick Lefevere’

‘Julian Alaphilippe staat mogelijk voor onverwachte bliksemexit bij de ploeg van Patrick Lefevere’

Julian Alaphilippe kan de laatste jaren niet meer de gewenste resultaten voorleggen. Niet voor Soudal Quick-Step en Patrick Lefevere, maar vooral niet voor zichzelf.

De tweevoudige wereldkampioen heeft het na zijn zware val in Luik-Bastenaken-Luik van 2022 bijzonder moeilijk om zijn topvorm weer te pakken te krijgen. Momenteel komt Soudal Quick-Step weliswaar niet in het nieuws dankzij Alaphilippe, maar wel door de geruchten over de mogelijke samensmelting met Jumbo-Visma.

Mocht die fusie er komen, dan betekent dat dat er een WorldTour-licentie vrijkomt. Het is een publiek geheim dat TotalEnergies - de ploeg waar Sagan na dit seizoen vertrekt. - die licentie graag zou overkopen. Maar de Franse wielerploeg is ook op zoek naar een nieuw uithangbord.

Ze hebben nog maar negentien renners voor volgend seizoen en er wordt naar verluidt gedacht aan Alaphilippe om het team te komen versterken. De Fransman heeft nog een contract bij de ploeg van Lefevere, maar zou bij een fusie makkelijk uit het project kunnen stappen om gratis de overstap naar TotalEnergies te maken én in de WorldTour te blijven. Wordt vervolgd…

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws