Walter Grootaers heeft belangrijke boodschap over Vlaams Belang: "Dat moeten andere partijen doen!"

231124waltergrootaersphotonews
Zondag zijn het verkiezingen. Walter Grootaers bekent alvast kleur. Hij is aangeslagen bij Open VLD, dus het is niet zo moeilijk te raden voor wie hij gaat stemmen.
Walter zal dus niet voor Vlaams Belang stemmen, maar vindt ook niet dat die partij compleet genegeerd mag worden. "Dialoog moet centraal staan in de politiek. Dat betekent ook dat de anderen met de radicalen moeten praten", zo stelt de zanger.
"Ook met Vlaams Belang, ja", gaat Walter verder. "Ik zie ze zelf liever niet in de regering, ik vind het zelfs een ondemocratische partij. Maar ik vind wel dat je met hen na de verkiezingen moet onderhandelen. Zeker als zoveel mensen erop stemmen.”

Dochter Grootaers

Zelf is Walter een liberaal en zijn dochter staat op een van de lijsten van Open VLD. “Op Alexander De Croo kan ik in Antwerpen niet stemmen, maar ik zou het anders wel doen", geeft hij aan. "Hij heeft het goed gedaan, hoewel de andere partijen hem tegenwerkten."
"Op welke kop ik dan wel ga stemmen? Mijn dochter Layla (van de gelijknamige Kreuners-hit, red.) staat op de Antwerpse Open VLD-lijst. Laat ons zeggen dat ik overweeg om voor haar te stemmen", lacht hij.