Belgische concurrentie wordt lijkbleek: Club Brugge slaat gigantische kloof voetbal
voetbal

Belgische concurrentie wordt lijkbleek: Club Brugge slaat gigantische kloof

Belgische concurrentie wordt lijkbleek: Club Brugge slaat gigantische kloof

Club Brugge is de jongste jaren alleen maar sterker geworden. Op Belgisch niveau is er eigenlijk geen enkele concurrent die aan blauw-zwart kan tippen. Club heeft ondertussen een gigantische kloof geslagen met ploegen als pakweg Anderlecht, AA Gent en KRC Genk.

“Het is wel duidelijk: Club Brugge staat boven alles en iedereen”, stelt Frank Raes vast in De Zondag. “En ook Antwerp, AA Gent en KRC Genk staan structureel en vooral financieel gevaarlijk verder dan Standard en Anderlecht”, voorspelt de commentator problemen voor de clubs uit Luik en Brussel.

Europese subtop

Volgens analist Gilles De Bilde is Club Brugge ondertussen hors catégorie - zeker in België. “Op álle vlakken: financieel, scouting, medisch, infrastructuur, zeker als het nieuwe stadion er bijkomt. Maar er is niet alleen een kloof geslagen in België, ze zijn intussen ook Europese subtop”, merkt De Bilde op.

“De uitschakeling tegen Dynamo Kiev doet daar niets van af, die was alleen te wijten aan een bijzonder pijnlijke samenloop van omstandigheden met die corona-uitbraak. Vorig seizoen, in Madrid en in Parijs, en zeker dit seizoen in de Champions League hebben bewezen: Club heeft grote stappen gezet. Die machtswissel is duidelijk”, wijst De Bilde tot slot nog naar de neergang van zijn ex-club Anderlecht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws